manroland AG

O tvrtki

manroland AG je drugi najveći svjetski proizvođač ofsetnih tiskarskih strojeva za tisak iz arka te vodeći u svijetu u proizvodnji ofsetnih tiskarskih strojeva za tisak iz role.  Proizvodni pogoni nalaze se u Offenbachu, Mainhausenu, Augsburgu i Plauenu te zapošljavaju gotovo 8700 ljudi, uz godišnju prodaju od gotovo 1,7 milijardi eura. Od toga je skoro 80 posto izvoz, a vrijednost novih narudžbi u 2008. premašuje 1,4 milijarde eura. Strojevi za tisak iz arka i role tailor-made pružaju rješenja za izdavaštvo, komercijalni tisak te tisak ambalaže – odnosno od brošure do novina s cirkulacijom koja se mjeri u milijunima. Mreža po cijelom svijetu sa stotinjak prodajnih i servisnih manrolandovih centara plasira strojeve, prateću opremu i materijale potrebne za tisak.

Strojevi za tisak iz role za novinsku produkciju kao i visokokvalitetne komercijalne rotacije na kojima se tiskaju brošure, katalozi, časopisi, prilozi i knjige proizvode se u tvornici u Augsburgu (osnovana 1845.). Strojevi su oblikovani kako bi se ispunili  zahtjevi tiskara i izdavačkih tvrtki iz cijeloga svijeta, koji su svakim danom sve veći, poput kvaliteta tiska i izvedbe. manrolandova tvornica smještena u Plauenu (osnovana 1896.) glasovita je po proizvodnji strojeva za novinsku produkciju te sustava za opskrbu papirom. Asortiman proizvoda strojeva ravnog tiska proizvodi se u Offenbachu (osnovano 1871.) i Mainhausenu (osnovano 1945.) te obuhvaća obiteljsku proizvodnju u malom, srednjem, velikom i ekstravelikom formatu za komercijalni tisak, tisak plakata, knjiga i ambalaže. Neki modeli dostupni su s revolucionarnim pogonom „direct drive“.

manroland nudi dodanu vrijednost putem programa PRINTVALUE. manroland je vodeći na globalnom tržištu u područjima projektiranja, planiranja, izgradnje, opremanja i puštanja u rad strojeva za ofsetni ravni  tisak i strojeva za tisak iz role – od pripreme za tisak preko tiska pa sve do dorade. manroland pruža usluge prilagođenog servisa 24 sata/7 dana u tjednu, uslugu daljinskog održavanja s paketom održavanja te integriranih usluga i obuke (printservices). Program uključuje certificirani raspon od  materijala koji se upotrebljavaju za tisak i održavanje (printcom) preko softverskih proizvoda do sustava upravljanja (printnet). Grupa pruža konzultantske usluge koje  pokrivaju sve aspekte planiranja ulaganja i izgradnje, organizacije, upravljanja te optimizacije sistemskog inženjeringa i procesa (printadvice).